Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spanyol burgonyás tortilla (tapas)

Hozzávalók:

3 rózsaburgonya

2 fej lilahagyma

kevés olívaolaj

5 tojás

bors

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát és hagymát felkockázzuk, a tojást felverjük.

Az olajat középnagyságú serpenyőben felhevítjük, beletesszük a burgonyát, majd néhány perc múlva a hagymát, s lefödve, időnként megkeverve, közepes lángon 15 percig pároljuk, nehogy a hagyma megpiruljon, mert akkor megkeseredik.

Amikor a burgonya megpuhult, leöntjük róla a felesleges olajat, hozzáadjuk a felvert tojást, és jól elkeverjük.

A serpenyőt megrázzuk, hogy ne tapadjon a falához az omlett, s addig sütjük lassú tűzön, amíg el nem válik a serpenyő falától. A serpenyő fölé tányért teszünk, gyors mozdulattal beleborítjuk a tortillát, megfordítva visszacsúsztatjuk, s még 1 percig sütjük, hogy a másik fele is megpiruljon.

Tálalhatjuk melegen, hidegen, előételként és főételként is.