Hozzávalók:
2 szelet lazacfilé (bőr nélkül)
1 citrom
olívaolaj
só
bors
1 bögre rizs
1 bögre borsó
1 kígyóuborka
2 szál újhagyma
Elkészítés:
A lazacról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, s meglocsoljuk citromlével. Felmelegítünk egy serpenyőt, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, majd beletesszük a lazacot, sózzuk, borsozzuk, nagyjából 4–5 percig sütjük mindkét oldalát, amíg a szelet közepéig kivilágosodik.
Ha megsült, tányérra tesszük, és apró darabokra vágjuk. A rizst másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük, hozzáadjuk a borsót és kevés sót. Az uborkát és a hagyma zöldjét felvágjuk, és a lazaccal együtt hozzákeverjük az elkészült rizshez.