Hozzávalók:
30 dkg kukoricaliszt
15 dkg főtt burgonya (nyersen, meghámozva és apróra vágva)
1 egész tojás
2 dkg élesztő
1 teáskanál gluténmentes keményítő
csapott kávéskanál szódabikarbóna
2 dl langyos víz
1 evőkanál olívaolaj
3 dkg édesköménymag
Elkészítés:
Először megfőzzük a burgonyát, ha kész, leöntjük róla a főzővizet, péppé törjük és megsózzuk.
Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük.
Egy dl langyos vízben, egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ezt is hozzáöntjük a burgonyához, majd egy kanál olívaolajjal jól elkeverjük, ezután kerül hozzá a többi, száraz összetevő. Előbb fakanállal keverjük el, majd kézzel, a langyos vízzel lágy tésztát készítünk belőle.
Ezt követően egy sütőpapírral bélelt formába (lehet kerek, kocka tortaforma, esetleg serpenyő) egyengetjük, és két órán át, meleg helyen kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és ha megkelt a tésztánk, 40 percig sütjük.
Ez idő alatt megpirítjuk az édeskömény magját.
40 perc után kivesszük a kenyeret, gyorsan megkenjük vízzel, megszórjuk a magokkal és további tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Ha valaki szereti a roppanós magokat a kenyérben, akkor a tésztába is lehet keverni kelesztés előtt.
Ha kész, kivesszük a formából, és amikor teljesen kihűlt, szeletelhetjük.