Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
9 ek cukor
9 púpozott ek finomliszt
0,5 csomag sütőpor
6 evőkanál víz
A krémhez:
10 dkg vaj (margarin is lehet)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
6 ek tej
2 dl habtejszín
A díszítéshez:
4 dl habtejszín
3 ek porcukor
2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét jó keményre felverjük.
A sütőport elkeverjük a liszttel. A cukrot a tojássárgájával és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A végén fakanál segítségével óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét a masszába.
A 22 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a tésztát, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük, és kanalanként belekeverjük a tejet. Majd a végén hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
A 2 dl habtejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a vajas krémhez.
Mikor kihűlt a tészta, 2 egyenlő részre vágjuk, és a rétegeket megkenjük a krémmel.
A díszítéshez a habtejszínt elkezdjük felverni. Mikor félkemény, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. Az elkészült tejszínhabbal bevonjuk vagy díszítjük ízlés szerint.