Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Padlizsán lasagne

A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz étel. Az eredeti recept alapján vegetáriánusok nem tudják fogyasztani. Hogy ők is élvezhessék ezt az isteni ételt, csak egy kicsit kell újragondolni. Most a hús helyett padlizsánt használtunk.

Hozzávalók:

  • 1 fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 padlizsán
  • 3 zöldpaprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 3 paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 30 dkg sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk őrölt köménymag
  • bors
  • 9-10 db lasagne lap

Elkészítés:

A megtisztított lila hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott padlizsánt és a kicsumázott zöldpaprikát feldaraboljuk, az erős paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot felkockázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben lábasban vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és a kétféle hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, a paprikákat, majd 5 perc múlva a paradicsomot és a paradicsompürét. Felöntjük az alaplével, és 20 percig pároljuk. A sajtot lereszeljük, a leöblített és lerázott petrezselymet finomra vágjuk. A padlizsános ragut levesszük a tűzről. Beleforgatjuk a petrezselymet és a sajtot (egy keveset félrerakunk belőle a tetejére), majd a köménnyel, valamint sóval, borssal ízesítjük. A lasagnelapokat és a ragut felfújtformába vagy tűzálló tálba rétegezzük úgy, hogy legfelülre ragu kerüljön. Végül a lasagnét megszórjuk a félretett sajttal, és az előmelegített sütő aljában, a 2. sínen sütjük kb. 25 percig.