A gombalevest is számos módon lehet elkészíteni. Van, aki a pirospaprikásra esküszik, míg mások a tejszínnel dúsított változatára. Mi utóbbit gondoltuk újra a mentával és a rizs „betéttel”.
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba felszeletelve
- 2 evőkanál olaj
- 1 kis fej hagyma felaprítva
- 1 evőkanál liszt
- 1,2 liter zöldségleves
- 5 dkg rizs
- 2 evőkanál aprított menta
- 3 dl tejszín
- só
- bors
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a hagymát és a gombát. Meghintjük a liszttel, felengedjük a zöldséglevessel. Ha felforrt, beleszórjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon 15-20 percig főzzük, míg a rizs megpuhul. Ekkor hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejföl felét, majd tálalhatjuk is mentával meghintve, a maradék tejföllel díszítve.