Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mentás-rizses gombaleves

A gombalevest is számos módon lehet elkészíteni. Van, aki a pirospaprikásra esküszik, míg mások a tejszínnel dúsított változatára. Mi utóbbit gondoltuk újra a mentával és a rizs „betéttel”.

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba felszeletelve
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis fej hagyma felaprítva
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,2 liter zöldségleves
  • 5 dkg rizs
  • 2 evőkanál aprított menta
  • 3 dl tejszín
  • bors

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a hagymát és a gombát. Meghintjük a liszttel, felengedjük a zöldséglevessel. Ha felforrt, beleszórjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon 15-20 percig főzzük, míg a rizs megpuhul. Ekkor hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejföl felét, majd tálalhatjuk is mentával meghintve, a maradék tejföllel díszítve.