Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bazsalikomos cukkinikrémleves magokkal

A cukkini a padlizsánhoz hasonlóan csak kevés ételben kerül felhasználásra a magyar konyhában. Rántva, rakottan biztosan sokaknak ismerős, de isteni levesek alapanyaga is lehet. Ilyen a bazsalikomos krémleves is, ami igazán ízletes finomság, egy kis maggal „felturbózva”.

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 közepes fej burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 zöldségleveskocka vagy 1 liter zöldségleves
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés szezámmag

Elkészítés:

Ha nincs kész zöldséglevesünk, a leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben. A cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára szeletelt burgonyát, és még 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a levest és 20 percig főzzük, majd turmixgéppel összetörjük, sózzuk, borsozzuk, még 2 percig főzzük. A cukkiniből keveset tegyünk félre a tálaláshoz, majd a többit a leveshez tesszük, és további 20-25 percig főzzük. A félretett cukkinit kevés olajon megdinszteljük. A végén hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, tálaláskor egész bazsalikomlevelekkel, a pirított cukkinivel és szezámmaggal díszítjük.