Ha már gnocchi, a legjobb házilag elkészíteni. Egy igazán különleges ízesítéssel mutatjuk be, curryvel és garnélával. Nem csak mutatós, isteni finom, és meglátjátok, nem bonyolult a tésztát sem összedobni.
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
- 0,5 kg főtt burgonya
- 1 tojássárgája
- parmezán
- só
- liszt
A garnélás szósz:
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 8-10 közepes garnéla
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 15 dkg paradicsom
- 1,5 dl tejszín
- olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- só
- bors
- vaj
- 1 dl rosé bor
- citrom
- parmezán
Elkészítés:
A főtt burgonyát felkockázzuk és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Egy lisztezett deszkára terítjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a tojássárgáját és egy jó csipet sót és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy összeálljon a tészta. Négy részre vágjuk és hosszú, kígyóformákat sodrunk belőlük egyenként és feldaraboljuk. Villával vagy az ujjunkkal megformázzuk a gnocchikat. Forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt kifőzzük a gnocchit. A felaprított fokhagymát és vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Ha besűrűsödött hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a tépkedett bazsalikomot. A garnélákat forró olívaolajon rövid ideig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a rosé borral. Az alkoholt elpárologtatjuk. A gnocchikat a tejszínes szószba keverjük, pirított garnélával és reszelt parmezánnal tálaljuk.