Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Currys garnéla gnocchival

Ha már gnocchi, a legjobb házilag elkészíteni. Egy igazán különleges ízesítéssel mutatjuk be, curryvel és garnélával. Nem csak mutatós, isteni finom, és meglátjátok, nem bonyolult a tésztát sem összedobni.

Hozzávalók:

A gnocchihoz:

  • 0,5 kg főtt burgonya
  • 1 tojássárgája
  • parmezán
  • liszt

A garnélás szósz:

  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8-10 közepes garnéla
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 15 dkg paradicsom
  • 1,5 dl tejszín
  • olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors
  • vaj
  • 1 dl rosé bor
  • citrom
  • parmezán

Elkészítés:

A főtt burgonyát felkockázzuk és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Egy lisztezett deszkára terítjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a tojássárgáját és egy jó csipet sót és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy összeálljon a tészta. Négy részre vágjuk és hosszú, kígyóformákat sodrunk belőlük egyenként és feldaraboljuk. Villával vagy az ujjunkkal megformázzuk a gnocchikat. Forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt kifőzzük a gnocchit. A felaprított fokhagymát és vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Ha besűrűsödött hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a tépkedett bazsalikomot. A garnélákat forró olívaolajon rövid ideig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a rosé borral. Az alkoholt elpárologtatjuk. A gnocchikat a tejszínes szószba keverjük, pirított garnélával és reszelt parmezánnal tálaljuk.