Számos helyen már „felbukkant” a medvehagyma. Ideje begyűjteni hozzá néhány fantasztikus receptet.
Hozzávalók:
- 1 csomag szélesmetélt száraz tészta
- 15 dkg vaj
- 40 dkg medvehagyma levél
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 10 dkg átszitált liszt
- 1 csipet só és bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, és félrerakjuk. A medvehagymát felaprítjuk.
A vajat felmelegítjük, és rárakjuk a medvehagymát és a fokhagymát pépesítve, és addig dinszteljük, ameddig szét nem mállik, majd megszórjuk liszttel, és felengedjük a forró tejjel.
Belekeverjük a tejszínt, és fűszerezzük. Leturmixoljuk, és újra felforraljuk, majd tálalás előtt a meleg tésztával alaposan összekeverjük, és azonnal tálaljuk.