Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Medvehagymás szélesmetélt

Számos helyen már „felbukkant” a medvehagyma. Ideje begyűjteni hozzá néhány fantasztikus receptet.

Hozzávalók:

  • 1 csomag szélesmetélt száraz tészta
  • 15 dkg vaj
  • 40 dkg medvehagyma levél
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg átszitált liszt
  • 1 csipet só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük, és félrerakjuk. A medvehagymát felaprítjuk.
A vajat felmelegítjük, és rárakjuk a medvehagymát és a fokhagymát pépesítve, és addig dinszteljük, ameddig szét nem mállik, majd megszórjuk liszttel, és felengedjük a forró tejjel.
Belekeverjük a tejszínt, és fűszerezzük. Leturmixoljuk, és újra felforraljuk, majd tálalás előtt a meleg tésztával alaposan összekeverjük, és azonnal tálaljuk.