Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kölessel töltött padlizsántekercs

A padlizsánt leginkább a krém verziójában használjuk alapanyagként, pedig egy elegáns étel főszereplőjévé is válhat. Pláne, ha eltérünk a hagyományos tölteléktől. Itt az ideje elgondolkodni a karácsonyi menün, ez pedig a húsmentesen étkezőknek kedvére lehet.

Hozzávalók:

  • 20 dkg köles
  • 2 padlizsán
  • 2-3 ek olaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A kölest háromszoros mennyiségű, sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A megmosott padlizsánokat hosszában vékony szeletekre vágjuk, és grillezzük meg mindkét oldalát. A kölest összeforgatjuk a megtisztított, felaprított lilahagymával, a vékonyra szeletelt répával és petrezselyemmel. Az így kapott tölteléket a padlizsánszeleteken elosztjuk, kissé lenyomkodjuk, majd feltekerjük mindegyiket. Ínyencek meglocsolhatják apróra vágott fokhagymával kevert natúr joghurttal vagy tejföllel is.