Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kókusztejes lazacleves

A lazacot általában sülve szokták alapanyagként „használni”. Pedig számos étel készíthető belőle, például egy isteni kókusztejes lazacleves. Nem csak ízletes és pikáns, hanem pillanatok alatt el is készíthető.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lazac
  • 1 doboz kókusztej
  • 2 lime leve
  • 1 szár citromfű
  • 2 ek thai vörös currypaszta
  • 1 tk őrölt chilipaprika
  • 1 maréknyi fafülgomba (vagy bármilyen más gomba)
  • 2 ujjnyi friss gyömbér
  • 2-3 ek halszósz
  • 1 bögre alaplé
  • tálaláshoz friss koriander

Elkészítés:

A kókusztejet egy lábasba öntjük, és felforraljuk. Belerakjuk a currypasztát, felolvasztjuk benne, és beleöntjük az alaplevet. Felforraljuk, majd visszavesszük közepesre a hőt. Közben hozzáadjuk a jól megzúzott citromfüvet, a felszeletelt gombát, és belereszeljük a gyömbért. Halszósszal és a lime levével ízesítjük. Megszórjuk az őrölt chilipaprikával, és körülbelül 15 percig főzzük lassú tűzön. A legvégén hozzáadjuk a darabolt lazacot, 4-5 perc alatt készre főzzük. Forrón, a friss, darabolt korianderrel tálaljuk.