Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres scampi spagettivel

A tengeri herkentyűket nem mindenki szereti. Talán mert még nem kóstolta a fűszeres scampit spagettivel. A garnélarák tökéletes passzol a tésztaételekbe, és nem mellesleg az az előnye, hogy pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók:

A szószhoz:

  • 20 dkg garnélarák
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 0,75 dl száraz fehér bor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 6 db friss bazsalikomlevél
  • 2 csipet petrezselyemzöld
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • 1 csipet paprika

A tésztához:

  • 15 dkg spagetti tészta
  • 1 l víz
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Apróra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot. Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és fél perc alacsony lángon való párolás után felöntjük a fehérborral. Vigyázzunk, mert a fokhagyma könnyen megéghet. Pár perc után hozzáadjuk a rákot és a paradicsomot, majd a borban pároljuk őket körülbelül 10 percig. Felaprítjuk a friss zöldfűszereket és a chilit, majd hozzáadjuk a sűrűsödő szószhoz. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig főzzük még a szószt, majd levesszük a tűzről. A tésztát, a sós, olívaolajos vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a szószt a kifőtt tésztával és tálaljuk.