A tengeri herkentyűket nem mindenki szereti. Talán mert még nem kóstolta a fűszeres scampit spagettivel. A garnélarák tökéletes passzol a tésztaételekbe, és nem mellesleg az az előnye, hogy pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók:
A szószhoz:
- 20 dkg garnélarák
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 0,75 dl száraz fehér bor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 6 db friss bazsalikomlevél
- 2 csipet petrezselyemzöld
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt feketebors
- 1 csipet paprika
A tésztához:
- 15 dkg spagetti tészta
- 1 l víz
- 1 csipet só
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Apróra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot. Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és fél perc alacsony lángon való párolás után felöntjük a fehérborral. Vigyázzunk, mert a fokhagyma könnyen megéghet. Pár perc után hozzáadjuk a rákot és a paradicsomot, majd a borban pároljuk őket körülbelül 10 percig. Felaprítjuk a friss zöldfűszereket és a chilit, majd hozzáadjuk a sűrűsödő szószhoz. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig főzzük még a szószt, majd levesszük a tűzről. A tésztát, a sós, olívaolajos vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a szószt a kifőtt tésztával és tálaljuk.