Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Földimogyoró-krémleves

A földimogyorót legtöbbször filmnézés közben, nassoláskor fogyasztjuk. Pedig tökéletes alapanyaga az ételeknek. Most gondoltunk egy merészet, és krémlevest „varázsoltunk” belőle. A végeredmény magáért beszél!

Hozzávalók:

  • 2 ek földimogyoró olaj (vagy bármilyen olaj)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek frissen reszelt gyömbér
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 közepes édesburgonya
  • 1 közepes banán (elhagyható)
  • 1 l zöldség alaplé
  • 1 ek curry por
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 2 teáskanál koriander
  • cayenne bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál görögszéna
  • 1 teáskanál római kömény
  • 4 dl kókusztej
  • 3 ek mogyoróvaj
  • kevés petrezselyemzöld

Elkészítés:

Megdinszteljük a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a sárgarépát, az édesburgonyát – melyből 2-3 hasábot félreteszünk a tálaláshoz, majd felöntjük az alaplével, ezután hozzáadagoljuk a kókusztejen kívül minden más hozzávalót. Miután megfőtt minden zöldség, utolsó hozzávalóként beleöntjük a kókusztejet, forralunk egyet rajta, és miután lehűtöttük, összeturmixoljuk. Az édesburgonya hasábokat kevés zsiradékon megsütjük, ezzel és aprított petrezselyemzölddel, kevés kókusztejjel tálaljuk.