Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Édesburgonya gnocchi sült paprikakrémmel

Az olasz konyhára ez esetben azt elmondhatjuk, hogy bátor. Bár a gnocchi hagyományos burgonyából készül, ez az étel bizonyítja, édesburgonyával is elkészíthető. Csak nem mindegy, milyen arányokban tartalmazza az alapanyagokat. De most mi megmutatjuk…

Hozzávalók:

  • 1-2 nagyobb édesburgonya
  • 50 dkg liszt
  • 2 kisebb tojás

A paprikakrémhez:

  • 75 dkg kápia paprika
  • 1 lila hagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 50 ml olívaolaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük, majd kihűtjük, meghámozzuk, és egy villával vagy robotgépben pürésítjük. A liszthez adjuk a kb. 30-35 dkg édesburgonyakrémet, a felvert tojásokat, kézzel összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük, és a hűtőben pihentetjük, amíg megcsináljuk a paprikakrémet. A paprikákat megmossuk, és szárazra töröljük, a lila hagymát félbevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200°C-on nagyjából 40-45 percet sütjük, amíg a héja megfeketedik. A megsült paprikákat egy picit hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a héjukat, és kicsumázzuk ki őket. A sült hagymákról is lehúzzuk a külső réteget. A paprika húsát és a lila hagymát egy tálkába rakjuk, megszórjuk köménnyel, fahéjjal és chilipehellyel, sózzuk és borsozzuk. Hozzáöntünk nagyjából fél deci olívaolajat, és egyneműre pürésítjük. A gnocchit enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastag hengerekké formázzuk, 1-1,5 cm-es darabokat vágunk belőle a késünk hátoldalával, majd meglisztezett ujjal nyomunk a közepére egy lyukat. A gnocchit forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jöttek a víz felszínére, majd leszűrjük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és összekeverjük a mártással.