Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés gnocchi asztal gyümölccsel

Az olasz konyha egyik tradicionális étele a gnocchi. Megszámlálhatatlan ízesítésben lehet elkészíteni. És a csirke egy kis aszalt gyümölccsel megbolondítva mennyei. A jó hír, hogy a tésztát már jó minőségben, a boltokban is meg lehet vásárolni, így bárki beiktathatja a repertoárjába, ha eddig tartott az elkészítésétől.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 2 póréhagyma
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 3/4 csésze csirkeleves
  • 3/4 csésze főzőtejszín
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 15 dkg asztal gyümölcs

Elkészítés:

A gnocchit egy nagy fazék forrásban lévő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tűzálló tálba félretesszük. Közben egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten olajat hevítünk. Beletesszük a kis kockákra vágott csirkét és kevergetve 6-8 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt pórét is és 5 percig tovább pirítjuk. Beletesszük a aprított fokhagymát és a kakukkfüvet is és további 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve 1 percig pirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a levessel, majd a főzőtejszínnel. Csomómentesre keverjük, felforraljuk, majd a lángot közepesre mérsékeljük alatta. 5-8 percig főzzük, amíg a csirke megpuhul, a szós besűrűsödik. A grillsütőt magas fokozatra kapcsoljuk. A gnocchi tetején egyenletesen elosztjuk a csirkés keveréket, megszórjuk parmezánnal, majd a grillbe téve 5 percig sütjük. Ezután tetszés szerinti aszalt gyümölccsel elkeverjük és tálaljuk.