A gyümölcslevesekre sokan desszertként, nem főételként gondolnak. Tulajdonképpen mindegy is, hogy leves vagy édesség, a lényeg, hogy tele van vitaminnal, és mégis tartalmasabb, finomabb, mintha csak a gyümölcsöt ennénk. Egy nehéz ételsor kezdetének tökéletes!
Hozzávalók:
- 30 dkg ananászkonzerv + 10 dkg a tálaláshoz
- 2 érett banán
- 4 dl főzőtejszín
- 3 dl ananászlé (friss ananász esetén vízzel is helyettesíthetjük)
- 2 dl fehérbor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek cukor
- citromfű ízlés szerint
- 1 csipet só
- negyed rúd vanília
Elkészítés:
Az ananászt és a karikára vágott banánt cukorral meghintve állni hagyjuk. Az ananászlét a fehérborral, egy negyed vanília rúddal, egy csipet sóval, és egy kevés citromfűvel 15 percig főzzük. Közben botmixerrel pürésítjük az ananászt és banánt. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a pürét és a vaníliás cukrot. Ismét felforraljuk, majd ha kissé kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt. Tálaláskor teszünk bele a felkockázott, félretett ananászból, majd reszelt citromhéjjal vagy menta levéllel díszíthetjük.