Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Banános ananászkrémleves

A gyümölcslevesekre sokan desszertként, nem főételként gondolnak. Tulajdonképpen mindegy is, hogy leves vagy édesség, a lényeg, hogy tele van vitaminnal, és mégis tartalmasabb, finomabb, mintha csak a gyümölcsöt ennénk. Egy nehéz ételsor kezdetének tökéletes!

Hozzávalók:

  • 30 dkg ananászkonzerv + 10 dkg a tálaláshoz
  • 2 érett banán
  • 4 dl főzőtejszín
  • 3 dl ananászlé (friss ananász esetén vízzel is helyettesíthetjük)
  • 2 dl fehérbor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek cukor
  • citromfű ízlés szerint
  • 1 csipet só
  • negyed rúd vanília

Elkészítés:

Az ananászt és a karikára vágott banánt cukorral meghintve állni hagyjuk. Az ananászlét a fehérborral, egy negyed vanília rúddal, egy csipet sóval, és egy kevés citromfűvel 15 percig főzzük. Közben botmixerrel pürésítjük az ananászt és banánt. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a pürét és a vaníliás cukrot. Ismét felforraljuk, majd ha kissé kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt. Tálaláskor teszünk bele a felkockázott, félretett ananászból, majd reszelt citromhéjjal vagy menta levéllel díszíthetjük.