Hozzávalók:

1 csipet tengeri só

1 pohár tejföl

3 gerezd fokhagyma

3 kanál extra szűz olívaolaj

1 csipet őrölt fekete bors

10 dkg trappista sajt

1 csipet ételízesítő

40 dkg fagyasztott spenót

50 dkg penne

3 kanál finomliszt

10 dkg kéksajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

A spenótot kiolvasztjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal és egy csipetnyi nádcukorral.

Lisztel besűrítjük, majd felengedjük tejszínnel, vagy tejföllel és hozzámorzsoljuk a kéksajtot. Alaposan leturmixoljuk.

Ha elkészült a tészta, leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük úgy, hogy ne hűljön ki, mégis meggátoljuk, hogy összeragadjon!

Spenóttal, reszelt sajttal tálaljuk.