Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spanyol paradicsomleves

Hozzávalók:

7 dl paradicsomlé

6 szelet szikkadt kenyér

2 gerezd fokhagyma

1 zöldpaprika

1 közepes fej lilahagyma

1 kígyóuborka

1 csomag zellerzöld

5 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál balzsamecet

só ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint

pici cukor

víz

Elkészítés:

A paprikát és az uborkát megmossuk, a lilahagymát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A kenyérszeleteket meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd egy tálkába tesszük, és 1 dl vízzel leöntjük. Ízesítjük sóval, fehér borssal, kevés cukorral, olajjal, és balzsamecettel, majd felengedjük a paradicsomlével.

Az összes hozzávalót egy magas falú edénybe rakjuk, és egy botmixer segítségével simára turmixoljuk. Körülbelül 1 liter vízzel hígítjuk, de részletekben adagoljuk, hogy a számunkra megfelelő állagot érjük el. Ismét jól átkeverjük, ha szükséges, utána ízesítünk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.

Tálaláskor mély tálkákba szedjük, és díszítjük a felaprított zellerzölddel, kevés kockára vágott lilahagymával.