Hozzávalók:

7 dl paradicsomlé

6 szelet szikkadt kenyér

2 gerezd fokhagyma

1 zöldpaprika

1 közepes fej lilahagyma

1 kígyóuborka

1 csomag zellerzöld

5 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál balzsamecet

só ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint

pici cukor

víz

Elkészítés:

A paprikát és az uborkát megmossuk, a lilahagymát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A kenyérszeleteket meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd egy tálkába tesszük, és 1 dl vízzel leöntjük. Ízesítjük sóval, fehér borssal, kevés cukorral, olajjal, és balzsamecettel, majd felengedjük a paradicsomlével.

Az összes hozzávalót egy magas falú edénybe rakjuk, és egy botmixer segítségével simára turmixoljuk. Körülbelül 1 liter vízzel hígítjuk, de részletekben adagoljuk, hogy a számunkra megfelelő állagot érjük el. Ismét jól átkeverjük, ha szükséges, utána ízesítünk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.

Tálaláskor mély tálkákba szedjük, és díszítjük a felaprított zellerzölddel, kevés kockára vágott lilahagymával.