Hozzávalók:
7 dl paradicsomlé
6 szelet szikkadt kenyér
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 közepes fej lilahagyma
1 kígyóuborka
1 csomag zellerzöld
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
pici cukor
víz
Elkészítés:
A paprikát és az uborkát megmossuk, a lilahagymát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A kenyérszeleteket meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd egy tálkába tesszük, és 1 dl vízzel leöntjük. Ízesítjük sóval, fehér borssal, kevés cukorral, olajjal, és balzsamecettel, majd felengedjük a paradicsomlével.
Az összes hozzávalót egy magas falú edénybe rakjuk, és egy botmixer segítségével simára turmixoljuk. Körülbelül 1 liter vízzel hígítjuk, de részletekben adagoljuk, hogy a számunkra megfelelő állagot érjük el. Ismét jól átkeverjük, ha szükséges, utána ízesítünk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
Tálaláskor mély tálkákba szedjük, és díszítjük a felaprított zellerzölddel, kevés kockára vágott lilahagymával.