Hozzávalók:
Az égetett tésztához:
15 dkg finomliszt
2,5 dl tej
12 dkg vaj
4 tojás
A krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4,5 dl tej
4 ek cukor
A tejszínhabhoz:
250 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Az égetett tésztához a tejet feltesszük melegedni, és a vajat felkockázva felolvasztjuk benne. Mikor a vaj teljesen felolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük benne. Ne ijedjünk meg, a legváltozatosabb halmazállapotokat, formákat és állagokat veszi fel a keverék! Miután összeállt a tésztánk (egy sűrű, jól formázható, már-már kemény massza), a fakanállal forgatjuk, kevergetjük, „égetjük” néhány percig. A tésztát levesszük a tűzről és robotgéppel, egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Az elkészült tésztánkat hagyjuk langyosra kihűlni.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírra tetszés szerinti kúpokat nyomjuk. A papíron hagyjunk ki elég helyet, mert nőni fognak.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. A profi cukrászok kétféle módon ellenőrzik, megsült-e: Ha a tészta, ahol szétrepedt, ugyanolyan színű, mint a többi része – megsült! Ha a fánkokat meglökjük, és azok könnyedén elcsúsznak, megsült! Fontos, hogy a megsült tésztát a sütőben hagyjuk még 10 percig, e nélkül összeesik!
A meghűlt fánkokat félbevágjuk. Nem kell kibelezni! Habzsákba töltjük a pudingot (érdemes egy kicsit keményebbre, sűrűbbre főzni), majd csiga alakban a fánkok aljára nyomjuk. A fánkok tetejét érdemes rendszerezni, hogy ugyanarra a fánkra kerüljön vissza.
A tejszínhabot a habfixálóval felverjük, és habzsákba töltjük. A puding tetejére nyomjuk, és a fánkok kalapjait feltesszük! Azonnal fogyasztható!