Hozzávalók:
A tésztához:
12 dkg vajas keksz
6 dkg vaj
2,5 dkg cukor
1 csipet fahéj
1 csipet só
7 dkg pekándió
A sajtos alaphoz:
1 kg krémsajt
17 dkg tejföl
5 tojás
2 tojássárgája
22,5 dkg sütőtökpüré
15 dkg barna cukor
20 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
1 csipet szerecsendió
szegfűszeg
gyömbér
2 teáskanál vanília kivonat
fél teáskanál só
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kekszet és a pekándiót egy aprítógépben ledaráljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a sót, tovább dolgozzuk a géppel. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a masszát egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Belenyomkodjuk egy pohár segítségével. Végül a tésztát 10-15 percre a sütőbe tesszük, míg aranybarna nem lesz. Ezután félretesszük hűlni, majd a sütőt levesszük 150 fokra.
A krémsajtot robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a sót, tovább keverjük, míg homogén és habos nem lesz. Mehetnek bele a tojások és a tojássárgáják is, egyszerre mindig egyet adjunk hozzá. Robotgéppel elkeverjük benne az összest. Ha már homogén a krém, óvatosan belekeverjük a sütőtökpürét, a tejfölt, a fűszereket és a vanília kivonatot.
A krémet a formába öntjük, nyugodtan tölthetjük a forma 2/3-áig. A forma alját és széleit bevonjuk alufóliával, hogy semmiképpen ne kerüljön víz a desszertbe. A formát egy mélyebb tepsibe helyezzük, majd annyi forrásban lévő vizet öntünk a tepsibe, hogy a forma egyharmadáig érjen. Nagyjából 60 percig sütjük, míg a krém szilárd nem lesz, de a közepe még remegős. Lekapcsoljuk a sütőt, de a tortát további egy órán át benne hagyjuk. Miután teljesen kihűlt, szeletelhetjük. Tejszínhabbal kínáljuk.