Hozzávalók:
2 kisebb sárgarépa
1 nagyobb burgonya
1/2 csokor újhagyma
2 ek vaj
2 zöldségleveskocka
25 dkg csirkemell filé
1 tojás
1/4 csokor kapor
só
10 dkg rizs
Elkészítés:
A répát és a burgonyát meghámozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a zöldségeket. Felöntjük 8 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig főzzük.
A húst megmossuk, kockákra vágjuk, és a tojással, a durvára vágott kaporral és egy kevés sóval együtt késes aprítóba tesszük. Összedolgozzuk, majd nedves kézzel a masszából apró gombócokat készítünk.
A gombócokat, a rizzsel együtt a leveshez adjuk. Az egészet kb. 10 percig főzzük, ismét megsózzuk. Ellenőrizzük, hogy minden megpuhult, majd forrón paprikával és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.