Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bárány kofta

Hozzávalók:

60 dkg darált bárányhús

1 fej vöröshagyma reszelve

2 gerezd fokhagyma zúzva

2-2 evőkanál aprított petrezselyem és mentalevél

1-1 kávéskanál só, cayenne bors, őrölt kömény, fekete bors

1/4 csésze zsemlemorzsa

2 evőkanál darált mandula

A sütéshez:

fapálcika

kevés olívaolaj

Elkészítés:

A húsmasszához az összes hozzávalót tálba tesszük és kézzel alaposan kikeverjük. Természetesen a fűszerezést mindenki saját íze szerint adagolhatja, ki többet, ki kevesebbet.

A fapálcikákat 5 percre vízbe áztatjuk, majd henger formában rádolgozzuk a húsmasszát. Kb. 12 cm-es adagok legyenek. 10-12 kofta jön ki ebből az adagból.

Egy bordázott grill serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk és felforrósítjuk. A koftákat belerakosgatjuk, majd kissé mérsékelve alatta a tüzet, megfordítgatva megsütjük.

Mikor megsültek és szép pirosak, tálra halmozzuk a koftákat, tetszés szerinti körettel és forrón tálaljuk.