Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almával sült csirkemell párolt káposztával

Hozzávalók:

4 nagy csirkemell filé

2 alma

só, bors

A káposztához:

1 nagy fej káposzta

2 dl napraforgó olaj

1 ek cukor

só ízlés szerint

1 tk fekete bors

Elkészítés:

A húsokat jól megsózzuk, majd teszünk rá egy kis borsot.

Majd kevés olajjal megkenjük, de vigyázzunk, hogy ne mossuk le vele a fűszereket, majd tepsibe tesszük, rászeleteljük a megpucolt almákat, és készre sütjük.

Összekeverjük a lisztet a tojással és a sóval. Annyi vizet engedünk rá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Forró, sós vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük.

Szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.

Felhevítjük az olajat, és rádobjuk a káposztát. Folyamatosan kevergetve barnulásig pirítjuk.

Ha minden kész, a csirkét a káposztával együtt tálaljuk.