Hozzávalók:
4 nagy csirkemell filé
2 alma
só, bors
A káposztához:
1 nagy fej káposzta
2 dl napraforgó olaj
1 ek cukor
só ízlés szerint
1 tk fekete bors
Elkészítés:
A húsokat jól megsózzuk, majd teszünk rá egy kis borsot.
Majd kevés olajjal megkenjük, de vigyázzunk, hogy ne mossuk le vele a fűszereket, majd tepsibe tesszük, rászeleteljük a megpucolt almákat, és készre sütjük.
Összekeverjük a lisztet a tojással és a sóval. Annyi vizet engedünk rá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Forró, sós vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük.
Szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
Felhevítjük az olajat, és rádobjuk a káposztát. Folyamatosan kevergetve barnulásig pirítjuk.
Ha minden kész, a csirkét a káposztával együtt tálaljuk.