Hozzávalók:

4 nagy csirkemell filé

2 alma

só, bors

A káposztához:

1 nagy fej káposzta

2 dl napraforgó olaj

1 ek cukor

só ízlés szerint

1 tk fekete bors

Elkészítés:

A húsokat jól megsózzuk, majd teszünk rá egy kis borsot.

Majd kevés olajjal megkenjük, de vigyázzunk, hogy ne mossuk le vele a fűszereket, majd tepsibe tesszük, rászeleteljük a megpucolt almákat, és készre sütjük.

Összekeverjük a lisztet a tojással és a sóval. Annyi vizet engedünk rá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Forró, sós vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük.

Szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.

Felhevítjük az olajat, és rádobjuk a káposztát. Folyamatosan kevergetve barnulásig pirítjuk.

Ha minden kész, a csirkét a káposztával együtt tálaljuk.