Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
1 tojás
300 ml tej
1 tk vaj
1 csipet só
15 dkg áfonya
2 ek vaj a sütéshez
1 ek porcukor ízlés szerint
1 ek juharszirup ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a csipet sóval, és a sütőporral. Hozzáadjuk az egész tojást, tejet, a megolvasztott langyos vajat.
Csomómentesre kikeverjük, a legvégén kb. a fele mennyiségű áfonyát könnyedén beleforgatjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egyesével kb. 7-8 cm-es palacsintákat sütünk.
Melegen tartjuk, míg mind elkészül. Tálaláshoz 3-4 darabot egymásra helyezünk, megszórjuk némi porcukorral, ráhalmozzuk a maradék áfonyát, és nyakon öntjük 1-2 ek juharsziruppal.