Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

1 tk sütőpor

1 tojás

300 ml tej

1 tk vaj

1 csipet só

15 dkg áfonya

2 ek vaj a sütéshez

1 ek porcukor ízlés szerint

1 ek juharszirup ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a csipet sóval, és a sütőporral. Hozzáadjuk az egész tojást, tejet, a megolvasztott langyos vajat.

Csomómentesre kikeverjük, a legvégén kb. a fele mennyiségű áfonyát könnyedén beleforgatjuk.

Egy tapadásmentes serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egyesével kb. 7-8 cm-es palacsintákat sütünk.

Melegen tartjuk, míg mind elkészül. Tálaláshoz 3-4 darabot egymásra helyezünk, megszórjuk némi porcukorral, ráhalmozzuk a maradék áfonyát, és nyakon öntjük 1-2 ek juharsziruppal.