Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
30 dkg leveles tészta
0,5 l csirkealaplé
2,5 dl 20%-os főzőtejszín
1 fej hagyma
3 szál angol zeller
1 sárgarépa
1 burgonya
4 marék mirelit zöldborsó
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát, a burgonyát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, és tetszőleges darabokra vágjuk.
A vajat egy nagyobb méretű lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Tíz percen át kis lángon pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, ezután beletesszük a 2 kanál lisztet, és jól összekeverjük. Azonnal beleöntjük az alaplevet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és forrásig melegítjük. 5-10 percig még főzzük, beletesszük a húst is, amíg félig megpuhul.
Egy tűzálló tálba kanalazzuk a tölteléket, ügyelve, hogy a tésztának is maradjon rajta hely.
Ezután a leveles tésztát kinyújtjuk, az tál méretéhez igazítjuk, és ezzel lefedjük a húsos ragut. A leesett tésztával lehet díszíteni a piténk tetejét.
Végül a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40-50 perc alatt készre sütjük.