Végy egy csomag kész gnocchit. Kezdődhetne így is a recept, hiszen ma már az üzletek polcain megtalálható jó minőségben, ha nincs időnk vele bajlódni, tökéletesen megfelel. A többi már gyerekjáték. Pofon egyszerű gombás raguval kevertük, tartalmas, ízletes, gyors. Kell ennél több az elfoglalt hétköznapokra?
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 50 dkg barna csiperke
- 20 dkg vargánya gomba
- 1 dl fehérbor
- 2,5 dl csirke alaplé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg friss spenótlevél
- 1 ek vaj
- 50 dkg kész gnocchi
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, félfőre vágjuk, olajon megpároljuk. A csiperkegombákat nem meghámozzuk, felszeleteljük, és a hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk, nagy lángon tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a hasonló méretre vágott vargánya gombát is, és felöntjük a borral. Addig forraljuk, amíg elpárolog az alkoholtartama. Ekkor hozzáöntjük a csirke alaplevet és tovább forraljuk. Amikor ennek a fele is elpárolgott, ami körülbelül 10 perc, egy kanál vajjal besűrítjük, rászórjuk a friss spenótlevelet, a felaprított petrezselymet, és belekeverjük a frissen kifőzött gnocchit.