Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vargánya gombás gnocchi

Végy egy csomag kész gnocchit. Kezdődhetne így is a recept, hiszen ma már az üzletek polcain megtalálható jó minőségben, ha nincs időnk vele bajlódni, tökéletesen megfelel. A többi már gyerekjáték. Pofon egyszerű gombás raguval kevertük, tartalmas, ízletes, gyors. Kell ennél több az elfoglalt hétköznapokra?

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 50 dkg barna csiperke
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 1 dl fehérbor
  • 2,5 dl csirke alaplé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg friss spenótlevél
  • 1 ek vaj
  • 50 dkg kész gnocchi

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, félfőre vágjuk, olajon megpároljuk. A csiperkegombákat nem meghámozzuk, felszeleteljük, és a hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk, nagy lángon tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a hasonló méretre vágott vargánya gombát is, és felöntjük a borral. Addig forraljuk, amíg elpárolog az alkoholtartama. Ekkor hozzáöntjük a csirke alaplevet és tovább forraljuk. Amikor ennek a fele is elpárolgott, ami körülbelül 10 perc, egy kanál vajjal besűrítjük, rászórjuk a friss spenótlevelet, a felaprított petrezselymet, és belekeverjük a frissen kifőzött gnocchit.