Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
25 dkg teavaj
1,5 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
3 ek tejföl
7 dkg trappista sajt kis lyukú reszelőn lereszelve
1 tojás a bekenéshez
3 csipet só a tojásba, a bekenéshez
5 dkg trappista sajt a teteje beszórásához, kis lyukú reszelőn lereszelve
Elkészítés:
Először a lisztet a sóval, sütőporral elkavarjuk, hozzáadjuk a vajat, kezünkkel gyúrjuk, nyomkodjuk, s annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kezelhető, puha tésztát kapjunk, amely elválik a tál falától és a kezünktől is, végül a reszelt sajtot is beledolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. A tésztát (nem kell pihentetni) körülbelül 38×27 cm nagyságú téglalap alakúra nyújtjuk. A sajtot lereszeljük – ami a tetejére kell -, a tojást pici sóval felverjük.
A kinyújtott tésztát tetszőleges vékony rudakra vágjuk. Bekenjük a felvert tojással, beszórjuk a reszelt sajttal.
Ezt követően átrakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd mehet az előmelegített sütőbe 10 percre, majd felvesszük a sütőt 200 fokra, és további 5 perc alatt pirosra sütjük. Két tepsivel lesz, melegen, hidegen és még másnap is isteni finom.