Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tojáskrémleves

A tojásleves a magyar konyha tradicionális étele. De mint mindent, ezt is újra lehet gondolni, és egy teljesen más formában megmutatni. Ez történt most is. Krémleves tojásból!

Hozzávalók:

  • 6 főtt tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kis zeller
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 l szárnyas alaplé
  • 5 dl sonkalé
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl vagy főzőtejszín
  • 6 dkg vaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0,5 evőkanál étkezési keményítő vagy ételsűrítő

Elkészítés:

A hagymát, a sárgarépát, a zellert kis kockákra vágjuk. A vajat közepes hőfokon habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 6-7 percig pirítjuk. Felöntjük a húsleves alaplével és a sonkalével. Ízesítjük a mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval, és hozzáöntjük a fehérbort. Kis rést hagyva lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Hozzákeverjük a tejfölt és a hat felkockázott főtt tojást. 4-5 percig főzzük, majd krémesre turmixoljuk a levest. Ételsűrítővel, ízlés szerint beállítjuk a sűrűségét. A maradék 2 tojást tojásszeletelővel karikára vágjuk, az újhagymát felszeleteljük. A levest a tojáskarikákkal együtt melegen, az újhagyma felszeletelt szárával (nem diétázók pirított bacönnel) megszórva tálaljuk.