Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 ek liszt
1 csomag sütőpor
1 ek kakaópor
1 csipet só
50 dkg mascarpone
porcukor
rumaroma
50 dkg gesztenye massza
5 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Addig elkészítjük a krémet.
A mascarponét a porcukorral és a rumaromával, kikeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, (ha díszítéshez szeretnénk használni, kicsit hagyjunk) összedolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a 2/3 részét a krémhez keverjük, a többi marad díszítésnek. A kihűlt piskótát kettévágjuk, rátesszük a krémet, kicsit kihagyva a külső lekenéshez, majd ízlés szerint díszítjük.