Hozzávalók:
40 dkg fekete harcsafilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 db krumpli
3 szál zellerzöld
só
1 zöldségleveskocka
őrölt bors
szerecsendió
2 dl tejszín
1,5 l víz
2 evőkanál olívaolaj
A tálaláshoz:
főtt tojás
párolt brokkoli
Elkészítés:
A harcsafilét felvágjuk kockákra. A krumplit csíkozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy edényben felhevítjük az olajat, üvegesre pároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt krumplit. Alaposan összekeverjük, majd kevergetve pár percig még pároljuk. Ízlés szerint borsozzuk, és reszelünk bele kevés szerecsendiót is, majd felöntjük vízzel. Ekkor kerül bele a zellerzöld, a leveskocka és a só, majd félpuhára főzzük.
Csak ezt követően adjuk hozzá a feldarabolt halat és ízlés szerint cilomlevet, és pár perc alatt puhára főzzük. Amikor a leves készre főtt, óvatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és 1-2 percen át forraljuk.
Tálaláskor főtt tojással és párolt brokkolival dúsítjuk.