Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szalonnás burgonya

A szalonnás burgonya a főzz négy alapanyagból című rovatban is megállná a helyét. Egy újabb példa arra, hogy hús nélkül is lehet tartalmas, ízletes ételt készíteni.

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4-5 szelet bacon
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 csapott evőkanál mangalica zsír
  • 4 szál újhagyma
  • bors
  • petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

A krumplit héjában erősen sós vízben megfőzzük. Amíg a krumpli fő, addig darabokra vágjuk a bacont és a füstölt szalonnát, zsírjukat kiolvasztjuk egy serpenyőben. A burgonyát meghámozzuk, vastagabban felkarikázzuk, és a szalonnára tesszük, majd tovább pirítjuk. Időközben hozzáadunk még egy kis zsírt, hogy ne legyen száraz, majd az utolsó néhány percben a karikára vágott újhagymát is beletesszük. Végül borsozzuk, a szalonna miatt csak óvatosan sózzuk. A végeredmény készételként is megállja a helyét, de húsok mellé is tökéletes köretnek megfelel.