A zellert vagy szeretik, vagy egyenesen utálják. Vannak olyan alapanyagok, amelyek brutálisan jól passzolnak hozzá. Ezeket vegyítettük most össze. Talán így a listán néhány számmal mindenki konyhájában előrébb kerül.
Hozzávalók:
- 1 csomag zeller szár, kockákra vágva
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagymanyomót használva
- 1 szardellla lemosva és aprítva
- 14 apróra vágott paradicsom a levével együtt
- 3 ek apróra vágott petrezselyemlevél
- 1 csipet cukor
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A zellert bő vízben pár percig pároljuk. Nem szabad túlfőzni, mert még sül. Leöntjük róla a vizet, félretesszük. Az olajat egy serpenyőben közepes lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát. 30 másodperc után beletesszük a szardellát, a paradicsomot, 2 evőkanál petrezselymet, csipet sót és borsot. Összekeverjük, majd hozzáöntjük az előkészített zellert. Gyakori kevergetést mellett körülbelül 10 percig főzzük. Beleöntjük egy hőálló tálba, és további 10 percre betoltjuk a 160 fokos sütőbe. Tálaláskor friss petrezselyemmel még megszórjuk.
Elkészítési idő: 35 perc