Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütőben sült zeller paradicsommal és petrezselyemmel

A zellert vagy szeretik, vagy egyenesen utálják. Vannak olyan alapanyagok, amelyek brutálisan jól passzolnak hozzá. Ezeket vegyítettük most össze. Talán így a listán néhány számmal mindenki konyhájában előrébb kerül.

Hozzávalók:

  • 1 csomag zeller szár, kockákra vágva
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagymanyomót használva
  • 1 szardellla lemosva és aprítva
  • 14 apróra vágott paradicsom a levével együtt
  • 3 ek apróra vágott petrezselyemlevél
  • 1 csipet cukor
  • só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A zellert bő vízben pár percig pároljuk. Nem szabad túlfőzni, mert még sül. Leöntjük róla a vizet, félretesszük. Az olajat egy serpenyőben közepes lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát. 30 másodperc után beletesszük a szardellát, a paradicsomot, 2 evőkanál petrezselymet, csipet sót és borsot. Összekeverjük, majd hozzáöntjük az előkészített zellert. Gyakori kevergetést mellett körülbelül 10 percig főzzük. Beleöntjük egy hőálló tálba, és további 10 percre betoltjuk a 160 fokos sütőbe. Tálaláskor friss petrezselyemmel még megszórjuk.

Elkészítési idő: 35 perc