Hozzávalók:
0,5 kg kápia paprika
3 dl csirke alaplé
1 salottahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
A paprikát 220 fokon megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, többször megforgatva).
Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját. A magházát, magokat és ereket úgyszintén.
A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon megfuttatjuk.
Felöntjük az alaplével. Mikor forr, beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát (néhányat félreteszünk a díszítéshez).
Turmixban mixeljük, a tejföl hozzáadásával.
Visszatesszük a tűzhelyre, sóval és borssal ízesítjük és egyet forralunk rajta.
Tálaláskor díszíthetjük a félretett paprikacsíkokkal, tejföllel és pirított vajas bagettel kínáljuk!