Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sült báránycsülök

Ha húsvét, nem hiányozhat az asztalról a csülök. Sokan a sertést választják, mi most a bárányhúshoz hoztunk egy isteni receptet. Főtt tojással, burgonyával is isteni.

Hozzávalók:

  • 4 báránycsülök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3-3 szárzeller
  • 20 dkg gomba
  • friss csombor
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

A páchoz egy aprítógépben összeaprítjuk a fokhagymát, a csombort, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot, amit olívaolajjal felöntünk. A pácot a húsokra öntjük és hűtőben pihentetjük. A puliszkához egy lábasban felforraljuk az alaplevet, ha szükséges sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát és puhára főzzük. Egy tepsibe tesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, szárzellert és a gombát. Felöntjük a fehérborral, 2 ág csombort teszünk rá, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Összeforgatjuk, majd a bepácolt bárányhúsokat a zöldségágyra helyezzük, a húsokra tesszük a szeletekre vágott szalonnát, alufóliával lefedjük, majd 200 fokon 2 óra alatt megsütjük.