Ha húsvét, nem hiányozhat az asztalról a csülök. Sokan a sertést választják, mi most a bárányhúshoz hoztunk egy isteni receptet. Főtt tojással, burgonyával is isteni.
Hozzávalók:
- 4 báránycsülök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 3-3 szárzeller
- 20 dkg gomba
- friss csombor
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 10 dkg füstölt szalonna
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A páchoz egy aprítógépben összeaprítjuk a fokhagymát, a csombort, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot, amit olívaolajjal felöntünk. A pácot a húsokra öntjük és hűtőben pihentetjük. A puliszkához egy lábasban felforraljuk az alaplevet, ha szükséges sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát és puhára főzzük. Egy tepsibe tesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, szárzellert és a gombát. Felöntjük a fehérborral, 2 ág csombort teszünk rá, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Összeforgatjuk, majd a bepácolt bárányhúsokat a zöldségágyra helyezzük, a húsokra tesszük a szeletekre vágott szalonnát, alufóliával lefedjük, majd 200 fokon 2 óra alatt megsütjük.