Ti melyiket szeretitek jobban? Az édes vagy a sós palacsintát? Mutatjuk, hogy a túró és a spenót párosa ebben is isteni párost alkotnak.
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 20 dkg finomliszt
- 3 dkg vaj
- 1 l tej
- 1 dkg túró
- 10 dkg spenót
- só, bors
- 10 dkg sajt
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, és 10 percig pároljuk. Közben összekeverjük a tojássárgáját a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet és addig keverjük, amíg folyékony tésztát nem kapunk. Tíz percig állni hagyjuk. Egy tapadásmentes serpenyőt felmelegítünk, bekenjük vajjal és beleöntünk egy szedőkanálnyi tésztát. Mindkét oldalán kb. 2 percig sütjük, tartsuk melegen, amíg az összes többi tésztát ki nem sütjük. A töltelékhez összekeverjük a szitán áttört túrót a kinyomkodott és apróra vágott spenóttal, sózzuk és borsozzuk. Végül megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, egy hőálló tálba helyezzük egymás mellé, befedjük a főzőtejszínnel összekevert reszelt sajttal, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.