Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenótos túróval töltött palacsinta

Ti melyiket szeretitek jobban? Az édes vagy a sós palacsintát? Mutatjuk, hogy a túró és a spenót párosa ebben is isteni párost alkotnak.

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 l tej
  • 1 dkg túró
  • 10 dkg spenót
  • só, bors
  • 10 dkg sajt
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, és 10 percig pároljuk. Közben összekeverjük a tojássárgáját a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet és addig keverjük, amíg folyékony tésztát nem kapunk. Tíz percig állni hagyjuk. Egy tapadásmentes serpenyőt felmelegítünk, bekenjük vajjal és beleöntünk egy szedőkanálnyi tésztát. Mindkét oldalán kb. 2 percig sütjük, tartsuk melegen, amíg az összes többi tésztát ki nem sütjük. A töltelékhez összekeverjük a szitán áttört túrót a kinyomkodott és apróra vágott spenóttal, sózzuk és borsozzuk. Végül megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, egy hőálló tálba helyezzük egymás mellé, befedjük a főzőtejszínnel összekevert reszelt sajttal, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.