Hozzávalók:
25 dkg spenót
1 vöröshagyma
2,5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 tk vaj
só, bors, szerecsendió
Tálaláshoz:
20 dkg füstölt tofu
kevés olaj
Elkészítés:
A friss spenótot egy liter forrásban lévő vízbe tesszük, hagyjuk picit összeesni, majd leszűrjük, de a levet tartsuk vissza.
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd vajon megpároljuk. Hozzáöntjük a spenótos vizet, majd mehet bele a leszűrt spenót is.
Ezt követően forraljuk össze, majd turmixoljuk le. Fűszerezzük be, öntsük fel a tejszínnel, forraljunk egyet rajta, majd zárjuk el a tüzet alatta.
Egy másik serpenyőben hevítsünk nagyon kevés olajat, és ebbe tegyük bele a felkockázott tofut, amit minden oldalán megpirítunk. Tálalásnál ezt adjuk levesbetétként az ételhez.