A sóskát a spenóthoz hasonlóan lehet használni. A magyar konyha főleg levesként népszerűsíti, pedig egy tojásos ételben is tökéletes alapanyag.

Hozzávalók:
- 40 dkg sóskalevél
- 6 tojás
- 20 dkg mozzarella
- olívaolaj
- pici só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Serpenyőben a sóskaleveleket megpároljuk. Akkor jó mikor összeesik. Hagyjuk hagy hűljön ki. Késsel felaprítjuk. A tojásokat egy tálban pici sóval és frissen őrölt borssal felverjük. Ebbe keverjük bele a sóskát. A mozzarellát lereszeljük. Hozzákeverjük a sóskát. Olívaolajat felhevítjük. Beleöntjük a tojást és kb. 3 percig nagy lángon , ezután még három percig kis lángon sütjük meg. Amikor már összeállt óvatosan megfordítjuk és egy kicsit megsütjük.