Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Skót tojás

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
7 tojás
1 zsemle
1 csomag fasírt fűszerkeverék
3-4 ek zsemlemorzsa
1 ek pirospaprika
2 tk só
1 kevés őrölt bors
1 ek paprikakrém

Elkészítés:

6 tojást megfőzünk, majd megpucolunk. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a darált hússal, egy darab nyers tojással, az elmorzsolt leveskockával, a sóval, a borssal, az őrölt paprikával, a paprikakrémmel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, egészen apróra vágjuk, és a fasírtmasszához adjuk. A főtt tojásokat a fasírtmasszába csomagoljuk, (a tojásokat lisztbe márthatjuk, ha nehezen tapad rá a fasírtmassza) majd egy vékonyan kiolajozott sütőedénybe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-35 percig sütjük. Melegen és hidegen is finom, körettel vagy kenyérrel tálaljuk.