Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sárgadinnyés muffin

Azon túl, hogy a sárgadinnye lehűtve isteni finom, és hideg levesként is gyakran fogyasztjuk, sütemények alapanyagaként is tökéletesen szolgál. Például egy muffinban…

Hozzávalók:

  • 1 csipet almafával füstölt tengeri só
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 1 dl hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 1 citrom
  • 1,5 dl joghurt
  • ¼ sárgadinnye

Elkészítés:

Először összekeverjük a szárazanyagokat, majd egy tálba, beleütjük a tojást, és hozzáadagoljuk a nedves anyagokat, folyamatos kevergetés mellett. Ha összeállt a nedves krém, hozzászórjuk a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk. (Lisztenként változik a minőség, ezért lehet, hogy kellhet még 2-3 evőkanál liszt.) Ha kész a tészta, akkor felapríthatjuk a sárgadinnyét, és azt is a tésztába keverjük. Nincs más dolgunk, mint formákba kanalazni, és előmelegített sütőben megsütni. Sárgadinnye aromával ízesített tejszínhabbal díszítve tálaljuk.