Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Karfiolos-burgonyás fasírt

A fasírt is olyan, mint a krémlevesek, hogy szinte mindenféle zöldségből el lehet készíteni. A burgonya és a karfiol tökéletes párost alkot, például így, fasírt formájában is.

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 4-5 burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg konzerv zöldborsó
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • kevés majoránna
  • friss petrezselyemzöld
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a karfiol levében puhára főzzük. Mindkettőt leszűrjük, és csak a villa segítségével nyomkodjuk kicsit át, nem törjük pépesre, és összekeverjük a kettőt, picit hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a zöldborsót, a tojásokat és a zsemlemorzsát. Ha nem elég szilárd a massza, még adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is beledolgozzuk, fűszerezzük. Összegyúrjuk és fasírtokat formálunk belőle, forró olajban kisütjük.