A fasírt is olyan, mint a krémlevesek, hogy szinte mindenféle zöldségből el lehet készíteni. A burgonya és a karfiol tökéletes párost alkot, például így, fasírt formájában is.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 4-5 burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg konzerv zöldborsó
- 2 tojás
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- kevés majoránna
- friss petrezselyemzöld
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a karfiol levében puhára főzzük. Mindkettőt leszűrjük, és csak a villa segítségével nyomkodjuk kicsit át, nem törjük pépesre, és összekeverjük a kettőt, picit hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a zöldborsót, a tojásokat és a zsemlemorzsát. Ha nem elég szilárd a massza, még adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is beledolgozzuk, fűszerezzük. Összegyúrjuk és fasírtokat formálunk belőle, forró olajban kisütjük.