Mindig jól jön a háziasszonyoknak egy olyan sütemény recept, ami pillanatok alatt elkészíthető. Ha váratlan vendégek érkeznek, vagy a család szeretne valami finomat nassolni, a fehércsokis mandulagolyók pont erre jók. Hasonló a jól ismert kekszgolyóhoz, talán kicsit töményebb, és ízben is eltérő.
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 ml rumaroma
- fahéj ízlés szerint
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 ek erythritol
- 0,5 dl víz
- 1 tábla fehércsoki
Elkészítés:
A darált mandulát összekeverjük az édesítővel, fahéjjal, rumaromával és a kakaóporral. A kókuszreszeléket konyhai aprítógépbe öntjük, és magas fokozaton addig őröljük, míg homogén krémet nem kapunk belőle. Néha álljunk meg, és az edény faláról kapargassuk le a kókuszt, hogy jó alaposan elkeveredhessen az egész. Amikor már megfelelően krémes, akkor hozzáadjuk a mandulás keverékhez és jól összedolgozzuk, ahogy azt a kókuszgolyók készítésénél szokás. Hogy könnyen formázható legyen, adjunk hozzá kevés vizet, éppen csak annyit, amennyitől jól összeáll a massza. Ezután gombócokat formálunk a masszából, és az apróra vágott fehércsokiba forgatjuk.