Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fehércsokis mandulagolyók

Mindig jól jön a háziasszonyoknak egy olyan sütemény recept, ami pillanatok alatt elkészíthető. Ha váratlan vendégek érkeznek, vagy a család szeretne valami finomat nassolni, a fehércsokis mandulagolyók pont erre jók. Hasonló a jól ismert kekszgolyóhoz, talán kicsit töményebb, és ízben is eltérő.

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mandula
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 ml rumaroma
  • fahéj ízlés szerint
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 ek erythritol
  • 0,5 dl víz
  • 1 tábla fehércsoki

Elkészítés:

A darált mandulát összekeverjük az édesítővel, fahéjjal, rumaromával és a kakaóporral. A kókuszreszeléket konyhai aprítógépbe öntjük, és magas fokozaton addig őröljük, míg homogén krémet nem kapunk belőle. Néha álljunk meg, és az edény faláról kapargassuk le a kókuszt, hogy jó alaposan elkeveredhessen az egész. Amikor már megfelelően krémes, akkor hozzáadjuk a mandulás keverékhez és jól összedolgozzuk, ahogy azt a kókuszgolyók készítésénél szokás. Hogy könnyen formázható legyen, adjunk hozzá kevés vizet, éppen csak annyit, amennyitől jól összeáll a massza. Ezután gombócokat formálunk a masszából, és az apróra vágott fehércsokiba forgatjuk.