Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Salátaleves rántotta betéttel

Hozzávalók:

5 cikk fokhagyma

1 nagy fej saláta

kevés ecet

2 ek liszt

3 dl tej

5 dkg szalonna

3 tojás

Elkészítés:

A karikákra vágott fokhagymát beletesszük a vízbe főni. A megtisztított salátát nagyobb darabokra vágjuk, beletesszük a forró vízbe, majd fűszerezzük.

Amikor a saláta megfőtt, ecettel ízesítjük ízlés szerint. A lisztből, tejből habarást készítünk, majd hozzáadjuk a forró leveshez.

A szalonnát aprókockákra vágjuk, lepirítjuk, hozzáadjuk a felvert tojásokat, amiket sóval, borssal fűszereztünk, majd rántottát készítünk belőle egy forró serpenyőben.

Amikor kész a rántotta, felkockázzuk, és hozzáadjuk a leveshez, majd forrón tálaljuk.