Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sakktálba szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

8 egész tojás

10 dkg porcukor

16 dkg liszt

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1,2 dl forró víz

1 evőkanál kakaópor – a barna tésztához

A tészta összeragasztásához:

15 dkg baracklekvár

A bevonathoz:

1 doboz kész barna fondant

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit elfelezzük, és külön-külön kisütünk egy sárga, és egy barna lapot, közepes méretű tepsiben. Ehhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a vizet, majd a vaníliás cukrot, és a sütőporos, szitált lisztet. Végül lazán beledolgozzuk a tojásfehérje keményre vert habját. A barna lap készítésénél hozzáadjuk a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük ki a lapokat, egyenként kb. 25-30 perc alatt. Amikor kihűltek, mind a két lapot hosszában felszabjuk 8-8 db egyforma csíkra.

A tésztákat felváltva összeragasztjuk a lekvárral, két rúd lesz belőle, négy tésztacsík süteményenként.

A kész fondant két részre vesszük, és külön-külön kinyújtjuk akkorára, hogy a két rúd tésztát be tudjuk vonni vele. A felesleges részeket levágjuk, hűtőbe tesszük pihentetni, hűlni, utána szeleteljük.