Manapság nem könnyű ezer forint alatt összehozni egy ételt, de a nagy öregek tudtak valamit, hogyan kell spórolni a főzéssel. A töltött zsemle a múltból „jött”, de egy-egy hétköznapra, meleg vacsoraként tökéletesen megfelel a mai modern világunkban.
Hozzávalók:
- 4 zsemle
- 4 tojás
- 5 dkg bacon
- 5 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- zöldfűszer
Elkészítés:
Levágjuk a zsemlék tetejét, kikaparjuk a belsejüket, ahova a többi hozzávaló kerül. Meglocsoljuk a megolvasztott vajjal, majd beleszórjuk az apróra vágott bacont és a lereszelt sajtot. Mindegyikbe ütünk egy tojást, ízesítjük sóval, borssal, zöldfűszerrel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hogy betoljuk a töltött zsömléket, és 15-20 perc alatt készre sütjük.