Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos tojással töltött zsemle sütőben sütve

Manapság nem könnyű ezer forint alatt összehozni egy ételt, de a nagy öregek tudtak valamit, hogyan kell spórolni a főzéssel. A töltött zsemle a múltból „jött”, de egy-egy hétköznapra, meleg vacsoraként tökéletesen megfelel a mai modern világunkban.

Hozzávalók:

  • 4 zsemle
  • 4 tojás
  • 5 dkg bacon
  • 5 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • zöldfűszer

Elkészítés:

Levágjuk a zsemlék tetejét, kikaparjuk a belsejüket, ahova a többi hozzávaló kerül. Meglocsoljuk a megolvasztott vajjal, majd beleszórjuk az apróra vágott bacont és a lereszelt sajtot. Mindegyikbe ütünk egy tojást, ízesítjük sóval, borssal, zöldfűszerrel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hogy betoljuk a töltött zsömléket, és 15-20 perc alatt készre sütjük.