Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos húsgombócok tepsiben sütve

A legnagyobb népszerűségnek azok az ételek örvendenek, melyek pillanatok alatt elkészíthetőek. Most is egy ilyet hoztunk, ha már unjuk a hagyományos fasírtot. Még olaj sem kell, összekavarás, fomázás után mehet is a sütőbe.

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús
  • 20 dkg sajt + 10 dkg cheddar a tetejére
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, aprított vöröshagymával és zúzott fokhagymával. Összegyúrjuk és megszórjuk annyi zsemlemorzsával, hogy összeálljon. Kisebb golyókat formázunk belőle, és mindegyik közepébe nyomunk egy darabka sajtot. A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk reszelt cheddar sajttal. Forró sütőbe tesszük, és 180 fokon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.