Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtkrémes felhőfánk

Az égetett tészta egyaránt jó édes és sós töltelékekhez. A megszokott vaníliás krém helyett most sajtkrémmel készült, ami legalább annyira finom, mint a jól ismert képviselő fánk „rokona”.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 bio tojás, a fehérje elválasztva a sárgájától
  • ¼ tk tisztított borkőpor
  • 6 dkg sajtkrém
  • 3 ek stevia
  • 1 ½ tk vaníliakivonat

Az eperkrémhez:

  • 22 dkg sajtkrém
  • 2 ek vaj
  • ¼ csésze stevia
  • 2 tk vaníliakivonat
  • ½ csésze hűtött tejszín
  • ½ csésze eper, kis darabokra vágva

Elkészítés:

150 fokra előmelegítjük a sütőt. A 12-es szív formájú szilikonokat kiolajozzuk. (Akinek nincs ilyen, jó a hagyományos is!) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a bőrkőporból kemény habot verünk. Egy másik tálban a sajtkrémet összedolgozzuk az édesítővel, és egyesével hozzáadagoljuk a sárgájákat, ízesítjük a vaníliakivonattal. A felvert tojásfehérje egyharmadát könnyedén a sajtkrémes keverékbe forgatjuk, majd óvatosan a többit is beledolgozzuk. A muffinformákba kanalazzuk, de csak félig töltsük, meg megnőnek, és nagyjából harminc perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor aranybarna színű lesz. Ha már nem forró, kivesszük a formákból és egy rácson teljesen hidegre hagyjuk hűlni. Az eperkrémhez egy tálban simára keverjük a sajtkrémet, a vajat és az édesítőt, majd adunk hozzá vaníliakivonatot is. Egy tálban felverjük a tejszínhabot, amit finoman összeforgatunk a sajtkrémes keverékkel, amibe az epreket is óvatosan beleforgatjuk. A tésztákat kettévágjuk, megtöltjük a krémünkkel. Porcukorral megszórva tálaljuk.