Az égetett tészta egyaránt jó édes és sós töltelékekhez. A megszokott vaníliás krém helyett most sajtkrémmel készült, ami legalább annyira finom, mint a jól ismert képviselő fánk „rokona”.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 bio tojás, a fehérje elválasztva a sárgájától
- ¼ tk tisztított borkőpor
- 6 dkg sajtkrém
- 3 ek stevia
- 1 ½ tk vaníliakivonat
Az eperkrémhez:
- 22 dkg sajtkrém
- 2 ek vaj
- ¼ csésze stevia
- 2 tk vaníliakivonat
- ½ csésze hűtött tejszín
- ½ csésze eper, kis darabokra vágva
Elkészítés:
150 fokra előmelegítjük a sütőt. A 12-es szív formájú szilikonokat kiolajozzuk. (Akinek nincs ilyen, jó a hagyományos is!) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a bőrkőporból kemény habot verünk. Egy másik tálban a sajtkrémet összedolgozzuk az édesítővel, és egyesével hozzáadagoljuk a sárgájákat, ízesítjük a vaníliakivonattal. A felvert tojásfehérje egyharmadát könnyedén a sajtkrémes keverékbe forgatjuk, majd óvatosan a többit is beledolgozzuk. A muffinformákba kanalazzuk, de csak félig töltsük, meg megnőnek, és nagyjából harminc perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor aranybarna színű lesz. Ha már nem forró, kivesszük a formákból és egy rácson teljesen hidegre hagyjuk hűlni. Az eperkrémhez egy tálban simára keverjük a sajtkrémet, a vajat és az édesítőt, majd adunk hozzá vaníliakivonatot is. Egy tálban felverjük a tejszínhabot, amit finoman összeforgatunk a sajtkrémes keverékkel, amibe az epreket is óvatosan beleforgatjuk. A tésztákat kettévágjuk, megtöltjük a krémünkkel. Porcukorral megszórva tálaljuk.