Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ropogós karfiolkorongok

A karfiol a levesként, rántva vagy akár rakott formában kerül legtöbbször az asztalra. Pedig kiváló alapanyag. Például egy ropogós koronghoz, ami kiválthatja még a rántott húst is.

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 5 dkg sajt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd alaposan megmossuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük. Késes robotgéppel felaprítjuk, vagy akinek nincs, villával is összetörheti, esetleg a krumplinyomót is használhatjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk a masszát. Ha nem áll össze, egy-két evőkanál zsemlemorzsát adjunk hozzá. Gombócokra adagoljuk, megforgatjuk zsemlemorzsába, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, jó távol egymástól, majd egyforma korongokra lapítjuk őket. Megspricceljük kevés olajjal, és a 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.