A csirke remek alapanyag, hiszen rengeteg módon használható fel. Mi most a magyar konyhától eltérő módon mutatjuk meg. Nem csak fűszerezésében, hanem köretként sem nokedlit adtunk hozzá, hanem csicseriborsót. Laktatós, remek egytálétel.
Hozzávalók:
- 5-6 csirke alsócomb
- 1 nagyobb konzerv csicseriborsó
- 1 fej hagyma
A harissához:
- 6 friss csilipaprika
- 1 kalifornia vagy kápia paprika
- 1 evőkanál őrölt római kömény
- 1 evőkanál koriandermag
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 leveskocka
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés:
A csípős szószhoz a paprikát felkockázzuk, a csilit és a fokhagymát felaprítjuk, és egy késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a római köményt és a koriandermagot, rámorzsoljuk a leveskockát, hozzáreszeljük a citrom héját, majd félbevágva belefacsarjuk a levét, felöntjük 1/2 dl olívaolajjal, és krémesre összeturmixoljuk. Tálba öntjük, hozzáadjuk a csirkecombokat, összeforgatjuk, majd lefedve 1-2 órát, de akár egy egész éjszakát pácoljuk. A hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk, a csicseriborsót leszűrjük, és mindkettőt a pácolt csirkecombhoz adjuk, alaposan összeforgatjuk, majd tepsibe tesszük, aláöntünk 1,5 dl vizet, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 35 perc alatt megsütjük. Azon melegében tálaljuk, kis citromlevet facsarhatunk rá, vagy meglocsolhatjuk egy kevés joghurttal.