A Yorkshire puding egy eredeti angol specialitás, voltaképpen egy palacsintaszerű tésztából készített sós felfújt. Magában elég jellegtelen íze van, ezért sült hús szaftjából készült mártással öntik le. Főleg steakhez fogyasztják, de mindenféle szaftos ételhez illik.
Hozzávalók:
- 4 nagyobb tojás
- 4 dl tej
- 4 dkg liszt
- só
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 230 fokra. A tojásokat a tejjel és egy csipet sóval egy tálba öntjük, majd kézi mixerrel alaposan felverjük, ezután hagyjuk 10 percet állni. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük csomómentesre a masszával. Ezután legalább fél órát hagyjuk pihenni. A muffin sütőnk mélyedéseit kiolajozzuk, és tegyük a forró sütőbe. Amikor elég forró az olaj, kivesszük és beleadagoljuk a masszát, és a formával együtt tegyük egy nagyobb tepsibe, amit félig felöntünk vízzel, majd húsz perc alatt készre sütjük.