Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Ricottás Cannoli

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt
3 dkg fehér borecet
3 dkg marsala bor vagy édes fehérbor
3 dkg porcukor
0,5 dkg kakaó
csipet só
őrölt kávé
1 közepes tojás
5 dkg zsír

A töltelékhez:

50 dkg ricotta
15 dkg cukor
3,5 dkg kandírozott gyümölcs (elhagyható)

Elkészítés:

A cannoli hozzávalóit összegyúrjuk, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
Közben a ricottát a cukorral összekeverjük, és áttörjük egy szitán, hogy krémszerű legyen, majd belekeverjük a nagyon apróra vágott gyümölcsdarabokat.
Egy nyomócsöves zsákba töltjük, és hűtőben tartjuk.
A tésztát 1-2 mm vastagra nyújtjuk, és 10 cm átmérőjű korongokat szúrunk belőlük, melyeket a rolóra tekerünk szorosan, és 160 fokra melegített olajban csövestül kisütjük.
Ha kész kivesszük, leitatjuk az olajat, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt megtöltjük a csöveket a krémmel, és a végét egy-egy fél cseresznyével díszíthetjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.