Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ricottás Cannoli

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt
3 dkg fehér borecet
3 dkg marsala bor vagy édes fehérbor
3 dkg porcukor
0,5 dkg kakaó
csipet só
őrölt kávé
1 közepes tojás
5 dkg zsír

A töltelékhez:

50 dkg ricotta
15 dkg cukor
3,5 dkg kandírozott gyümölcs (elhagyható)

Elkészítés:

A cannoli hozzávalóit összegyúrjuk, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
Közben a ricottát a cukorral összekeverjük, és áttörjük egy szitán, hogy krémszerű legyen, majd belekeverjük a nagyon apróra vágott gyümölcsdarabokat.
Egy nyomócsöves zsákba töltjük, és hűtőben tartjuk.
A tésztát 1-2 mm vastagra nyújtjuk, és 10 cm átmérőjű korongokat szúrunk belőlük, melyeket a rolóra tekerünk szorosan, és 160 fokra melegített olajban csövestül kisütjük.
Ha kész kivesszük, leitatjuk az olajat, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt megtöltjük a csöveket a krémmel, és a végét egy-egy fél cseresznyével díszíthetjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.